Byggnadsvård Falköping

Smålands Byggnadsvård AB

Byggnadsvård Falköping

Smålands Byggnadsvård AB är ett etablerat företag som erbjuder byggnadsvård Falköping med omnejd. Vi erbjuder rådgivnings- och byggtjänster inom traditionell byggnadsvård kombinerat med aktuell kunskap inom moderna byggnadstekniker. Hantverksskicklighet och hållbar boendemiljö står i fokus i vårt arbete. Detta innebär att vi kan ge råd kring val av byggmaterial och tekniker som minskar klimatpåverkan och ger ett sunt inomhusklimat, samtidigt som den historiska och kulturella integriteten hos byggnaden bevaras. Kvalitet i utförande och materialval är för oss en självklarhet, eftersom vårt arbete förväntas stå sig i generationer.

Vem jag är

David Gard har drivit företaget sedan 2010 och innan dess var han lärling inom branschen under 2 år. Innan David började inom byggnadsvården var han hantverkare och drev företag inom fastighetsskötsel. I dagsläget är de 4st personer som arbetar i firman och som under åren har skaffat sig ett omfattande kontaktnät där de allra flesta typer av professioner och materialleverantörer ingår.

Byggnadsvård Falköping

Vad jag gör

Smålands byggnadsvård är ett företag som vars inriktning är byggnationer i äldre hus. Grundtanken är att arbetet sker med beprövade tekniker och hållbara material, både med hänsyn till hälsa, miljö och husets förutsättningar.

Läs mer om oss och vad vi gör

Byggnadsvård Falköping

VÅRA TJÄNSTER

Byggnadsvård

Byggnadsvård är en metod för att bevara, renovera och reparera äldre byggnader på ett sätt som tar hänsyn till deras historiska och kulturella värde. Syftet med byggnadsvård är att bevara det ursprungliga utseendet och karaktären hos byggnaden samtidigt som man möter moderna krav på funktionalitet och säkerhet. Låt oss hjälpa dig i Falköping!

Flytt av timmerhus

Flytt av timmerhus är en process som kräver noggrann planering för att projektet skall flyta på så bra och effektivt som möjligt. Dokumentationen måste vara välgjord så att den nya grunden kan anpassas till huset på rätt sätt och kanske skall bygglovsansökningar eller andra ändringar göras inför att huset sedan monteras upp.

Totalrenovering

En totalrenovering innebär en omfattande insats på en fastighet men som för den delen inte behöver ha ihjäl husets känsla och historiska karaktär. Vi strävar efter att tillsammans med beställaren utföra ett varsamt och respektfullt arbete där alla önskemål inryms. Även om både tak, fasad, inre ytskikt etc behöver bytas eller renoveras så gör vi det med hänsyn och omtanke för huset.

Tillbyggnation

Tillbyggnation innebär att man utökar en befintlig byggnad och det kan ske på många sätt. Viktigt är dock att man som beställare både får det estetiska och praktiska. Till exempel genom en förlängning av ett mindre hus blir resultatet tillfredsställande då känslan av ursprung finns kvar. Ett annat alternativ för en tillbyggnad kan vara i formen som påminner om en glasveranda men som då är varmbonad. Denna förskönar utseendet på huset om den är väl ritad och genomtänkt.

Timmerhusrenovering

Timmerhusrenovering kan vara en utmanande men belönande process. När man renoverar ett timmerhus är det viktigt att ta hänsyn till husets historiska och kulturella värde samtidigt som man uppdaterar och moderniserar det för att möta dagens standarder och behov.

Takomläggning

Takomläggning är en process där man tar bort det gamla taket och ersätter det med ett nytt tak. Det kan vara nödvändigt att byta taket på grund av skador, ålder eller för att förbättra husets energieffektivitet. Takomläggning är en viktig investering för att skydda huset mot väder och vind och för att bibehålla husets värde.

Utbildning/kurser

Skulle Du vilja lära dig mer om hantverket inom äldre bebyggelse eller vill kanske du och dina kollegor/vänner prova på något annat för en dag? Dagarna innehåller teori varvat med praktik och inte minst förtäring i gott sällskap! Exempel på aktiviteter kan vara pappspänning, golvläggning, fönsterrenovering, flytt av timmerhus, träbearbetning mm. Temat kan antingen vara övergripande eller mer specialiserat efter ert önskemål. Tveka inte på att höra av er!

Smålands Byggnadsvård AB

KÄLLSTIGEN 5, 565 31 Mullsjö
070-762 66 46
Byggnadsvård Falköping